Geldmaat is marktleider

Hoewel het gebruik van contant geld afneemt, gaat het - alleen in Nederland al - nog steeds om miljarden euro’s per jaar. Het grootste deel daarvan loopt via Geldmaat, marktleider op het gebied van contant geld. Geldmaat verzorgt al jaren het contante geldverkeer voor haar aandeelhouders ABN AMRO, ING en Rabobank, inclusief het beheer en onderhoud van de geldautomaten. 

Overname geldautomaten

Het is van maatschappelijk belang dat geldautomaten veilig zijn en contant geld beschikbaar blijft. Dat moet - om die beschikbaarheid ook in de toekomst te kunnen garanderen - wel op een efficiënte, betrouwbare manier. Daarom hebben de drie banken hun krachten gebundeld en neemt Geldmaat stapsgewijs hun geldautomaten over. Dit gebeurt in 2019 en 2020. 

De automaten van de banken verdwijnen uit het straatbeeld, de geldmaat komt ervoor in de plaats. Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, bereikbaar voor iedereen. Zo zijn wij straks in duizenden straten zichtbaar. Alle automaten werken dan hetzelfde en krijgen dezelfde uitstraling.  

Mega-operatie

Terwijl de huidige werkzaamheden gewoon doorgaan, wordt de overname van de geldautomaten in fases uitgevoerd. Softwaresystemen zijn aangepast, vernieuwd en vereenvoudigd. De bereikbaarheid van de geldautomaten is onder de loep genomen. Waar nu te veel automaten staan, zullen we ontdubbelen. Waar nodig, plaatsen we er een bij. Dit klinkt simpel, maar in werkelijkheid is het een mega-operatie die zijn weerga niet kent.

Miljoenen gebruikers

Van oudsher zijn wij een professionele, dienstverlenende organisatie, zonder veel poeha. Met ruim 400 medewerkers werken we dagelijks vanuit een goed geolied bedrijf. Door de overname van de geldautomaten komen we steeds meer in de schijnwerpers. We werken straks voor miljoenen mensen die onze geldmaten gebruiken.

Over Geldmaat