Welkom bij Geldmaat

Geldmaat biedt automaten voor het opnemen en storten van biljetten en munten. Geldmaten hangen buiten in een muur of pinbox, of staan binnen in supermarkten, boekwinkels of een Geldmaatwinkel.
Iedereen met een bankpas (maestro/mastercard) of creditcard (Mastercard/Visa) kan biljetten opnemen bij een geldmaat.

Vakantiegeld leidt tot piekmomenten bij automaten

Eind mei is voor onze automaten een drukke periode. Salarisbetalingen zorgen elke maand voor pieken in de hoeveelheid geldopnames en de uitkering van het vakantiegeld versterkt dat effect. Geldmaat doet er alles aan om contant geld voor iedereen goed bereikbaar en beschikbaar te houden, ook in deze drukke periode. 

Je kunt ons daarbij helpen. Heb je contant geld nodig of ben je misschien zelf ook van plan om je vakantiegeld op te nemen bij een automaat? Neem de volgende tips door:

  • Wacht een paar dagen als dat kan. Zo omzeil je de grootste piek, net na de salarisbijschrijving.
  • Kijk op onze locatiewijzer voor een locatie bij jou in de buurt. Door het aanklikken van de locatie vind je de openingstijden én je kunt zien of de automaat beschikbaar is. Dat voorkomt dat je naar een locatie gaat die leeg of niet geopend is.
  • Biljetten kun je buiten opnemen of binnen bij supermarkten, boekenwinkels en lokale ondernemers. Bij sommige boekenwinkels is hulp bij het gebruik van de automaat mogelijk.

Vind een geldautomaat in uw buurt

Wilt u geld opnemen? Dan is er altijd een geldautomaat binnen een straal van 5 kilometer. Kijk op de locatiewijzer voor een overzicht van alle geldautomaten. Zo vindt u eenvoudig een geldautomaat bij u in de buurt. 

Contactloos geld opnemen

Geldmaat maakt het mogelijk biljetten op te nemen zonder de bankpas in te steken. De speciale NFC-lezer kan gebruikt worden door er een pas of bijvoorbeeld mobiele telefoon bij te houden. Vergelijkbaar met het contactloos betalen bij een kassa.

Met NFC verloopt de transactie sneller en is er minder kans op storingen. Contactloos geld opnemen maakt de automaat bovendien toegankelijker voor mensen met een fysieke beperking.

Elke bank in binnen- of buitenland bepaalt zelf of, hoe en per wanneer zij hun klanten van deze mogelijkheid op automaten van Geldmaat gebruik laten maken. 

Let op! Valse e-mail in omloop

Er gaan valse e-mails rond waarin Geldmaat en/of De Nederlandsche Bank u zogenaamd vraagt een nieuwe bankpas te bestellen. De reden daarvoor varieert. Dit is altijd een phishing-mail, gooi deze weg. 

Let op! Klik niet op de link in de mail. 

Geldmaat verstuurt nooit e-mails naar gebruikers van geldautomaten. U heeft ook geen nieuwe pas nodig om weer geld te kunnen opnemen of storten. Bij twijfel, raadpleeg uw bank. 

Wilt u meer weten over het herkennen van criminele activiteiten zoals phishing kijk dan op de site van veilig bankieren van Betaalvereniging Nederland.

Hulp nodig bij geld opnemen?

Geldmaat plus assistentie

Een geldopname bij een automaat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom is er Geldmaat plus assistentie. De medewerkers van een aantal geselecteerde winkels helpen u graag. U kunt vragen stellen over het bedienen van de automaat, bijvoorbeeld hoe u ervoor zorgt dat u de biljetten krijgt die u wilt of op welke knop u moet drukken voor een bon.

Pratende automaat

Heeft u moeite met het zien of lezen van de teksten op het scherm? Maak dan gebruik van spraakondersteuning. U kunt een eigen koptelefoon inpluggen in de automaat en luisteren naar de instructies.

Meer ruimte

Wilt u graag wat meer rust en ruimte rond de automaat? Liever geen rij achter u als u wat meer tijd neemt voor het opnemen van geld? Maak dan gebruik van een van onze Geldmaatwinkels. Er zijn inmiddels 16 Geldmaatwinkels in Nederland en er komen meer winkels bij.

Andere taal

Onze automaten starten standaard op in het Nederlands. Maakt u liever gebruik van een andere taal? Kies dan na het invoeren van uw pas voor Engels, Spaans, Duits of Frans. 

Wat is een Geldmaatwinkel?

In Geldmaatwinkels kunnen particuliere en zakelijke klanten contant geld opnemen en storten bij vijf tot acht automaten. De onbemensde winkels zijn ruim ingericht en goed toegankelijk. Ze zijn dagelijks geopend van 07:00 tot 22:00* uur en bieden de volgende diensten:

In 2023 opent Geldmaat meer winkels in binnensteden en winkelcentra.

 

Ga snel naar...

Waarom Geldmaat?

We betalen steeds minder contant. Hierdoor neemt het gebruik van geldautomaten af. Om contant geld toch voor iedereen beschikbaar te houden, heeft Geldmaat alle geldautomaten van ABN AMRO, ING, Rabobank overgenomen. Daardoor is er nu een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten.

Wat betekent Geldmaat voor u?

  1. 1 U houdt uw eigen bankpas

  2. 2 Met elke bankpas geld opnemen bij Geldmaat

  3. 3 U blijft klant bij uw eigen bank

  4. 4 Alle automaten werken hetzelfde

  5. 5 Zo vaak en zoveel geld opnemen als uw saldo en paslimiet toestaan