Geldmaat plus assistentie

18 november 2020 Voor iedereen die het lastig vindt om zelfstandig biljetten op te nemen of te storten biedt Geldmaat geldmaat plus assistentie. Deze dienstverlening bieden wij aan bij een geselecteerd aantal winkels van Primera, Bruna en The Read Shop. 

Door de beperkingen vanwege corona introduceren wij op dit moment één onderdeel van de geldmaat plus assistentie. Wij houden ons aan de anderhalvemeterregel van het RIVM en beperken onze dienstverlening daarom tot het beantwoorden van vragen.  

Wij hopen in de loop van 2021 het volledige pakket van geldmaat plus assistentie te kunnen aanbieden. Naast het beantwoorden van vragen omvat de assistentie dan ook het bieden van hulp bij het bedienen van de automaatEen medewerker staat naast de klant bij de automaat en helpt dan bijvoorbeeld bij het opnemen van een zelfgekozen bedrag en biljetten, wijst de pasopening op de automaat aan of assisteert bij het insteken van een koptelefoon wanneer een klant een visuele beperking heeft. 

De winkels die assistentie bieden zijn te vinden in de Locatiewijzer op Geldmaat.nl. Ook zijn deze winkels binnenkort te herkennen aan een sticker op deur of etalage met de tekst: geldmaat plus assistentie. 

Vals sms-bericht in omloop

16 oktober 2020 Geldmaat wordt genoemd in een vals sms-bericht waarin de ontvanger wordt gevraagd via een link een nieuwe pas aan te vragen. Die pas is volgens het bericht nodig om geld op te kunnen nemen bij een geldmaat. Klik niet op de link! 

U heeft geen nieuwe pas nodig om geld te kunnen opnemen bij een geldmaat. Onze automaten zijn geschikt voor bankpassen en creditcards van alle banken. Geldmaat geeft geen bankpassen uit en verstuurt nooit sms’jes over betaaldiensten. 

Wilt u meer weten over het herkennen van criminele activiteiten zoals phishing kijk dan op de site van veilig bankieren van Betaalvereniging Nederland.

Geldmaat en Oogvereniging introduceren geldautomaten met spraak

Weesp/Utrecht, 12 augustus 2020 - Vanaf vandaag introduceren Geldmaat en de Oogvereniging officieel geldautomaten die voorzien zijn van spraakondersteuning. In de afgelopen jaren heeft Geldmaat samen met ABN AMRO, ING, Rabobank en maatschappelijke belangenorganisaties, waaronder de Oogvereniging, gewerkt aan een visie op het bereikbaar en beschikbaar houden van contant geld in Nederland. Dit betekent een inclusieve samenleving, waarin iedereen meedoet, ook mensen met een beperking. Een geldautomaat met spraak voor mensen met een visuele beperking was dan ook een grote wens van de Oogvereniging. Met de komst van de geldmaten met spraak is die wens in vervulling gegaan.

Getroffen maatregelen vanwege het Coronavirus

Het coronavirus raakt inmiddels meer dan alleen onze gezondheid. De WHO spreekt over een pandemie en het coronavirus heeft invloed op de wereldeconomie. De situatie brengt veel onzekerheid met zich mee. Daarbij staan de gezondheid en veiligheid van u en onze medewerkers voorop. 

Banken nemen noodzakelijke veiligheidsmaatregel met sealbagautomaten 

In aanvulling op de eerder genomen maatregelen tegen plofkraken op geldautomaten beperken de banken per direct de beschikbaarheid van zogeheten ‘sealbagautomaten’. Deze tijdelijke maatregel is noodzakelijk uit het oogpunt van veiligheid. Voor ondernemers blijven er mogelijkheden voor afstorting.

Sealbagautomaten zijn bestemd voor de geregelde afstort van geld door met name ondernemers. Afgelopen week hebben enkele plofkraken plaatsgevonden op sealbagautomaten. Hierbij zijn zware explosieven gebruikt, is veel schade veroorzaakt en zijn er tijdelijk woningen ontruimd. Om dit af te stoppen en herhaling te voorkomen en de veiligheid te bevorderen, vinden de banken en Geldmaat het noodzakelijk deze maatregel te nemen. 

Lees hier meer over deze veiligheidsmaatregel.

Banken, Geldmaat, overheden en politie strijden samen tegen plofkraakcriminelen


Om plofkraken tegen te gaan nemen de banken, Geldmaat, overheden en politie in samenspraak met de ministeries van Justitie & Veiligheid en Financiën de volgende maatregelen:

  • nachtelijke sluiting van geldautomaten;
  • verplaatsen van geldautomaten;
  • opsporing en vervolging van daders gaat onverminderd door;
  • bankbiljetten permanent onbruikbaar maken.

 

Lees hier het persbericht over deze maatregelen.

 

Tijdelijke sluiting negentig geldmaten

Net zoals ABN AMRO, heeft ook Geldmaat besloten om tijdelijk negentig geldmaten te sluiten. Deze automaten zijn ex-ABN AMRO automaten en waren al door Geldmaat overgenomen. De maatregel is nodig vanwege de toename van gewelddadige plofkraken op dit type automaat.


Lees hier het nieuwsbericht van ABN AMRO over de sluiting van de automaten.

Voortgang maatregelen tegen plofkraken

Banken en Geldmaat doen het uiterste om de veiligheid rond geldautomaten te waarborgen en plofkraken – die onze samenleving ontwrichten – tegen te gaan. Lees hier meer over de maatregelen in een gezamenlijk bericht van de Nederlandse Vereniging van Banken, Betaalvereniging Nederland, Geldmaat en de banken.

Start van efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten

12 juni 2019

Vandaag onthult Geldmaat samen met ABN AMRO, ING en de Rabobank de eerste ‘geldmaat’ in Winkelcentrum Overhees in Soest. Dit is het startschot voor de overdracht van de geldautomaten van de drie banken aan Geldmaat. De geldmaten worden in 2019 en 2020 geleidelijk zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld.

Banken introduceren uniform, bankonafhankelijk geldautomatenmerk

5 november 2018

ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland (GSN) lanceren vandaag Geldmaat, de nieuwe naam voor hun geldautomaten. Deze geldautomaten krijgen hetzelfde uiterlijk en verschijnen stapsgewijs in het straatbeeld.