Trezor, de portemonnee onder de cryptocurrencies

Wat is Trezor?

Trezor is een soort van portemonnee die je gebruikt om je cryptocurrency in op te slaan. Dat wil je ook als je investeert in digitale munteenheden en dan is Trezor misschien een manier om je eigendommen in op te slaan. Trezor, de soort van portemonnee, is een apparaatje dat gekoppeld is aan software die je op je computer of telefoon kunt downloaden. Deze twee moet je met elkaar koppelen wil je de informatie in kunnen zien en ook transacties willen doen. Zo kun je je informatie niet snel verliezen, maar kunnen er dus ook niet snel andere mensen bij jouw informatie komen.

Wat kun je met Trezor?

Het apparaatje koppel je dus bijvoorbeeld met je computer. Er wordt aangegeven informatie in te winnen op de website van Trezor. Zo weet je hoe het apparaat werkt. En kun je het echt gaan gebruiken. Met Trezor kun je je inkomsten, uitgaven en transacties bekijken. Je kunt geld storten op de wallet, zoals dut bepaalde digitale munteenheden. Echter kun je ook transacties doen, dus het apparaat kan je uitgaven beheren. Voor het spenderen van geld is altijd een toestemming vereist. Dit doe je door middel van een eigen gekozen pincode.

Is Trezor veilig?

Trezor wordt wel gezien als een veilig apparaat als je te maken hebt met cryptocurrency. Eerst was Trezor eigenlijk alleen gekoppeld aan bitcoin, maar tegenwoordig kan hij meerdere cryptocurrencies dragen. Dit maakt het natuurlijk interessanter voor de consument. Met het gebruik van Trezor ga je spyware tegen, want je vergrendelt namelijk jouw wallet met een bepaalde sleutel. En daarnaast kun je alleen maar bij je gegevens komen door de koppeling van het apparaatje en de computer of je telefoon. De informatie staat alleen op dit apparaatje en wordt dus niet overgedragen als je contact maakt met een andere computer. Alle informatie wordt beheerd, opgeslagen en verwerkt op Trezor zelf. Daar komt geen ander programma aan te pas.