Houd uw boekhouding op orde voor een georganiseerde administratie

Om te zorgen dat u, zakelijk gezien, het jaar 2016 goed kan afsluiten is het belangrijk dat de boekhouding goed op orde is. Hierdoor kunt u goed georganiseerd het nieuwe boekjaar in. Uw boekhouding over 2016 wordt straks afgesloten en de cijfers hiervan zullen worden verwerkt in uw aangifte inkomstenbelasting. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw boekhouding correct en netjes wordt gedaan. komt u er zelf niet uit? Schakel dan een administratiekantoor in. Een kantoor uit de regio kunt u eenvoudig bezoeken en uw cijfers meenemen.  Kies bijvoorbeeld voor deze boekhouder in Drachten. Om dit goed te kunnen doen zijn er aantal maatregelen of tips om het boekjaar met een gerust hart af te kunnen sluiten.

Tips voor een goede boekhouding

Een goede tip is het checken of alles is ingeboekt. Hiermee wordt bedoeld dat u alle laatste bank-, giro-, en kasmutaties die nog in 2016 zijn voorgevallen nog verwerkt om tot een correct eindsaldo te komen. Hierna kunt u alle afschrijvingen checken of deze allemaal goed verwerkt zijn in uw boekhouding zodat er niet ineens een onverwachte fout inzit. Ook kunt hiermee zien of de afschrijvingsstaat zodanig is bijgewerkt dat deze overeenkomt met de beginbalans van 2016 en de eindbalans van 2017.

Zorg dat alle betalingen op orde zijn

Verder wordt het aangeraden om te kijken hoeveel openstaande posten er zijn van de crediteuren en debiteuren. Dit kunt u doen met behulp van de balanspost. Het kan mogelijk zijn dat er nog vervallen posten zijn die nog niet zijn betaald. Het is belangrijk dat alle openstaande posten die in de boekhouding staan, goed aansluiten bij alle openstaande facturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website